Schandalig, meer dan een jaar geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Niet dat ik niet meer naai, integendeel.
Maar het ontbreekt me heel vaak aan tijd om jullie mijn creaties te laten zien. Ik ben al blij als ik op een avond nadat dochterlief in bed ligt en ik nog wat aan het huishouden heb gedaan, wat tijd vind om te naaien. Dat is nog altijd belangrijker dan mijn blog !

Omdat ik mijn teksten nu gewoon in het Nederlands schrijf (uit gemakzucht misschien, en omdat mijn franstalige volgsters niet zozeer uit de naaiwereld komen, maar borduursters zijn ) ben ik misschien van plan een nieuwe blog te beginnen.

Maar ik ben niet zo thuis in mooie layouts,.... Soit, we zien wel wat het wordt.

Toen ik echter dit patroontje zag en deze bijbehorende wedstrijd kon ik het niet laten. Ik zou mijn blog nog eens van onder het stof halen !

De stofjes waren eigenlijk heel snel gekozen. Met Kerstmis had ik van mijn petekind een cadeaubon gekregen van deze winkel. Haar openingsuren komen niet echt overeen met mijn fulltime werkschema en het huishouden. Dus lag die bon hier nog steeds te liggen. Petekind had me al eens gevraagd of ik er al iets mee gekocht had.

 

20160816 02

 

Een paar weken geleden geraakte ik echter lichtjes in paniek. Ik las op haar Facebookpagina dat het concept van haar winkel na de zomersluiting zou wijzigen en dat er een uitverkoop van stofjes zou zijn.
Ik MOEST ineens mijn bon opkopen. Ik koop heel graag stofjes, snuister graag rond, zoek graag in de online shops. Maar als je ineens een keuze MOET maken zonder een bepaald project in het hoofd, dan is het niet gemakkelijk een keuze te maken !

Uiteindelijk viel die keuze op twee stofjes van Timeless Treasures.

En toen het nieuwe patroontje gelanceerd werd, vielen de puzzelstukjes in mekaar. De twee nieuwe stofjes en een goudkleurige paspel. Achteraf leent dat stofje zich misschien eerder voor een winterjurkje, maar de combinatie is wel mooi !

De werkbeschrijving is heel duidelijk. Normaal gezien kan ik zo aan de hand van de matentabel en het nameten van het patroon bepalen welke maat goed is voor ons Marie. Maar nu had ik er voor het eerst echt problemen mee. Haar borstomtrek is 59 cm. Een 110 zou je dus zeggen. Maar bij het nameten van het patroon bleek dan dat de buikomtrek een beetje nipt zou zijn. En omdat de opening aan de rug niet zo lang is als bij een jurkje met een blinde rits, was ik bang dat ik het jurkje moeilijk over haar hoofd zou krijgen.
En ik moet bekennen dat ik er met die overlappende flapjes geen flauw idee van had hoe ik het patroontje ter hoogte van de taille moest verbreden. Bij een gewoon bovenstuk is dat een fluitje van een cent. Maar nu wist ik niet hoe eraan te beginnen.

20160816 01

In de beschrijving stond ook dat als je twijfelt tussen twee maten, bv. als je van borstomtrek een 110 hebt en van lengte een 122, dat je dan best de 116 neemt en die een beetje verlengt.
Ik heb dus met wat twijfel een 116 genomen voor mijn lange kleine meid.

Terechte twijfel...  Ik had beter de 110 genomen. Resultaat is een jurkje dat aan de taille uiteindelijk toch een ietsiepietsie ruim is, en ter hoogte van de borst echt wel wat te ruim. Gelukkig is de zoom groot genoeg, en heeft ze er hopelijk volgende zomer wat meer plezier van. (voor deze zomer was de garderobe van ons jufferke toch uitgebreid genoeg !
Ik had toch liever gehad dat het onder haar oksels wat beter zou passen.

Riet, kan je me anders eens uitleggen hoe ik het patroon kan aanpassen van een borstomtrek maatje 110 naar een tailleomtrek maatje 116 ?

Maar voor de rest.... een supermooi patroon !!!! Weinig patroondelen die het knippen en plakken vereenvoudigen !

Tot slot nog een aantal foto's !

20160817 01

d

20160817 02

 

20160817 03

 

20160817 05

 

20160817 06

 

 

 

 

d