Een paar winters geleden was er het befaamde "boomstammenrokje" van Filou. Gemaakt uit een heerlijk zacht stofje, met zoveel mooie herfstkleuren. Het werd hier heel vaak gedragen.

Al een tijd geleden, misschien wel een jaar of twee, kon je het prachtige stofje kopen. Met een paar klikken (natuurlijk ook op nog andere mooie Filoukes ), lag het prachtige stofje in mijn winkelmandje.

Zo'n mooi stofje, maar toch wist ik niet onmiddellijk wat ermee te maken.

IMG_20161106_100639

Vorige week had zij 'Meet the Sewer' georganiseerd. Heerlijk, een hele dag naaien samen met een stuk of 25 toffe madammen !
Els, nogmaals bedankt ! Wat een organisatie ! Ongestoord de hele dag naaien, en dan ook nog eens verwend worden met een goed gevulde goodiebag. Els had heel wat webshops gecontacteerd, en er waren heel wat positieve reacties op gekomen :  BabarumLotte Martens TextilesGeorgetteMadeline de StoffenmadamCas en NinaLizzy l’oiseauHet StoffenhuisKiwi FabricsSoft CactusLanaLottaPetite CoutureAteljee PMon DepotStof op ZolderK-bas, Veritas, Smartphoto. Chapeau !

goodiebag

Je vertrekt natuurlijk goed voorbereid naar zo'n heerlijke naaidag ! Ik wist al dat ik een Tinny van StraightGrain zou gaan maken. Ik had die al drie keer gemaakt, telkens met een andere twist (wegens tijdsgebrek hebben ze de blog niet gehaald). En deze keer wilde ik het nog net even anders. Uit mijn kast diepte ik het zachte stofje op, en nog twee andere. En deze keer mocht Marie kiezen ! En ja, ze koos het Filoustofje. Ze mocht niet alleen het stofje kiezen, maar ook het kraagje. Eerlijk gezegd was mijn eerste reactie 'oei, dat vind ik nu echt niet mooi', maar ja, ze mocht kiezen. Maar nu het af is, geef ik haar gelijk. Het is echt wel leuk !

20161112 05

Zo'n zacht stofje in prachtige herfstkleuren vraagt om lange mouwen. En laat dat nu net de enige optie zijn die volgens mij nog aan het patroontje ontbreekt. Geen nood, dat is vlug aangepast !

Een dagje doornaaien, en het jurkje was zo goed als af. Enkel mouwen en rok moesten nog gezoomd worden, maar zonder een pasbeurt lukt dat natuurlijk niet !

Els, nogmaals bedankt voor die heerlijke dag !!! Zo zalig, zo'n hele dag ongestoord kunnen naaien !

20161112 01

20161112 02

20161112 03

20161112 04

20161112 06