Ik lijd aan sweatervrees. Echt waar.
Tot voor een jaar of twee, drie had ik zelfs nog nooit iets uit tricot gemaakt. De bekende tricotvrees.

En toen maakte ik een Burdake 7828. Vorige winter twee mooie tricotjurkjes voor ons Marie. En afgelopen zomer ontdekte ik de Candy van La Maison Victor. Het gekende patroon werd weer uitgebracht, en ik was er deze keer als de kippen bij om mijn exemplaar te bemachtigen. Wie me op Instagram volgt heeft ons Marie kunnen bewonderen in haar twee Candy's. Eentje uit het vissenstofje van Lily Balou, het andere uit een bloementricot van Lillestoff.

Tricot, het bleek uiteindelijk geen probleem, integendeel. Zelfs zonder overlock. Want ik naai al lang, maar een overlock behoort hier (nog) niet tot de uitrusting.

Steeds vaker zag ik mooie sweaters voorbijkomen.

Als tricot goed lukt, dan zou een sweater toch ook moeten lukken....
Maar dat halsboordje.
Ik zag regelmatig ook 'lubberende' exemplaren voorbij komen. En laat de perfectioniste in me daar nu absoluut niet van houden.

En toch wilde ik me eraan wagen. Iedere keer als ik mijn stoffenkast opentrok keek dat heerlijk sweaterstofje van Strass me bedelend aan...

20161114 09

Ik had het al helemaal in mijn hoofd. Ik zou voor ons Marie een mooie roze sweater maken, met ruffles op het voorpand, zoals zij  al voordeed. Dat was buiten onze meid gerekend. Maar goed dat ik haar een foto liet zien, anders zat ik nu met een sweater die ze niet zou willen dragen.

Uiteindelijk hebben we samen besloten wat extra blingbling op te mouwen te maken, zodat het niet een doodgewone roze sweater zou zijn, maar toch eentje met nét dat tikje extra.

Sweaterangst bleek niet nodig. Zo'n ding stikt zich namelijk verbluffend snel in mekaar. Halsboordjesangst, die mocht er wel een beetje zijn. Maar uiteindelijk ben ik meer dan tevreden over het resultaat. De afwerking aan de binnenkant mag nét wat beter. Bij de volgende sweater zal dat opgelost zijn !!! Meer dan 15 jaar na de aankoop van mijn trouwe Pfaffke, heb ik er een vriendinnetje voor besteld !!! Volgende week mag ik juffrouw Overlock gaan halen !

20161114 05

20161114 06

20161114 07

20161114 08