Toen Riet iets meer dan twee jaar geleden haar Mix 'n Match lanceerde, was ik vol bewondering voor dat mooie patroon ! Ik heb het meteen gekocht en was vastberaden vorige zomer zelf een boekentas te maken voor mijn meisje dat september 2016 naar het eerste leerjaar ging.

Op één koffertje na had ik echter nog nooit een tas gemaakt. Ik durfde toch niet goed. En de woorden van ons mama die zei dat dat zoveel werk voor niets zou zijn, want dat dat toch veel te moeilijk was, veel te veel werk, dat mijn machine dat niet zou aankunnen... hielpen me ook niet verder.
Dus kreeg ons meisje een boekentas uit de winkel.

Dat is ook een hele mooie, maar een zelfgemaakte boekentas bleef door mijn hoofd spoken.

Voor de eerste communie maakte ik een 'Little Pretty Party Purse' (door tijdsgebrek nog niet op de blog geraakt... ). Ik was verliefd op het mooie stiksel dat mijn machine in dat mooie gouden kunstleer maakte. Ik was trots op mijn machine die door zoveel lagen stikte, zonder moeite.

En toen ik dit etui maakte werd ik ook nog eens verliefd op kurkleer. Dat stikt ook zo mooi, en het leer op zich is ook zo mooi.

Dus... kreeg ik een plan. Ik zou toch een boekentas maken. Maar, ik ging er op tijd aan beginnen. Want zoals jullie weten ben ik niet de snelste naaister, integendeel. Omdat ik een Pietje Precies ben, en omdat ik nu eenmaal niet snel naai !

Ik had nog heel wat gouden nepleer over. Gouden paspel en biais past daar perfect bij. En Marie mocht het kurkleer kiezen. Haar keuze viel op een mooie roze variant. En ze koos een fuchsia voering. Het zou dus een echte meisjesboekentas worden !

Bij haar klikte ik alle benodigdheden in mijn mandje. Maar helaas... de gewenste hoeveelheid kurkleer kreeg ik er niet in. Een andere kleur was geen optie. Na wat gegoogel heb ik elders gelukkig wel voldoende gevonden. Maar daar kunnen ze nog heel wat leren van de service van K-Bas ! Mieke levert zo snel, dan word je natuurlijk verwend... ik heb meer dan een week op het kurkleer moeten wachten !

Met wat vrees ben ik toch begonnen... maar die vrees bleek al gauw ongegrond. Chapeau Riet,  wat een superhandleiding !!! En wat een ingenieus patroon. Ongelooflijk !!! Jij moet een ongelooflijk ruimtelijk inzicht hebben om zoiets in mekaar te boksen ! Ben je soms ingenieur van opleiding !!! En het dan ook nog zo duidelijk uitleggen !

Ik heb lang aan de boekentas gewerkt. En nog wat extraatjes toegevoegd : een ritszakje aan de binnenkant, om er een zakdoek of indien nodig centjes in te steken. Een lintje met een musketonsluiting om iets aan te hangen (in of uit de boekentas). En aan de binnenkant, in het achterste vak ook nog een elastiek waar je een drinkfles en een brooddoos achter kan steken. (van die elastiek ben ik vergeten een foto te maken toen de boekentas af was, en het is nu weer zo bewolkt en regenachtig... )

Ik heb ook een houdertje gemaakt voor een naamkaartje. Maar dat heb ik nog niet aan de boekentas bevestigd. Het was bedoeld voor op de achterzijde. Maar ik vind die zonder houdertje zo mooi. Ik ben nog aan het twijfelen, ik ga het misschien ergens aan de binnenkant bevestigen. Marie gaat haar boekentas natuurlijk overal herkennen, er is er zo maar één. Maar als ze ze kwijt zou spelen, wat normaal niet gebeurt, zou het ook wel fijn zijn als de eerlijke vinder weet waar ze thuishoort !

Ik ben echt waar nog nooit zo trots geweest op een naaisel !
En ik ben vol bewondering :
Bewondering voor Riet, die dit ingenieuze patroon heeft gemaakt
Bewondering voor mijn oude trouwe Pfaff die zonder problemen door al die lagen gegleden is
En... ook wel bewondering voor mezelf, voor mijn naaikunsten, dat het zo mooi gelukt is !!!

Hebben jullie nu ook zin om zo'n mooie boekentas te maken ? Post je vorderingen en resultaat op instagram met de hashtag #mixnmatchsummerchallenge , dan kunnen we je aanmoedigen !

Vanmiddag leek het eindelijk op te klaren, en heb ik wat foto's kunnen maken. Hier zijn ze dan... een heleboel, ik kon niet echt kiezen !

Patroon : Mix 'n Match van Mind the Whale
Tasbenodigdheden : K-Bas
Voering : Lizzy l'Oiseau
Nepleer : Infinity Stoffen
Kurkleer : verkrijgbaar bij K-Bas !

DSC03300

DSC03306

DSC03307

DSC03309

DSC03310

DSC03312

DSC03313

DSC03314

DSC03316

DSC03317

DSC03318

DSC03320